Vi tapper stort set alle drikkevarer

på alle størrelser og typer af dåser

Øl, vin, sodavand, juice, most, cider, iste, energidrik,

cocktails, coldbrew kaffe, sparkling te og meget mere.

freetap er et dansk og økologisk certificeret tapperi til dåser

Vi tapper stort set alle drikkevarer på alle størrelser og typer af dåser. Med et team der har en bred baggrund inden for drikkevarer, procesteknik, produktion og service, brænder vi for kundepleje og løfter opgaven, som var det vores eget produkt. Vi elsker at rådgive
og finde løsninger sammen.

Stigende efterspørgsel på drikkevarer på dåse

Den stigende popularitet for drikkevarer på dåser skyldes bl.a. den 100% genanvendelige og lette emballage, der giver optimal logistik til både paller og webshop. Desuden tiltaler hurtig køling, stor etikette-overflade, ingen glasskår, beskyttelse mod UV og bedre bevarelse af drikkevarens smag og friskhed mange.

Tapning af op til 3.000 dåser i timen

Industriens bedste udstyr fra Cask sørger hurtig og præcis tapning. Laveste iltoptag på under 20 PPB (Parts per billion) og op til 50 dåser pr. minut. Maskinen er yderst kompakt og med fleksible transportbånd.

Mixing og blanding af ingredienser efter jeres opskrift

I kan levere produkt, sirup eller compound til jeres færdige produkt. Vi blander indhold og tilføjer vand efter jeres opskrift. 

Karbonering af drikkevarer i præcist og ensartet kulsyre-niveau

Vi kan tilsætte kulsyre/Co2 i alle drikkevarer. Dette gør vi med topmoderne udstyr der sikrer en præcis og ensartet karbonering af jeres produkt. Vi kan f.eks. modtage almindelig hvidvin og gøre den mousserende. 

Pasteurisering (varmebehandling) for lang holdbarhed

Når et produkt ikke skal indeholde konserveringsmidler, kan det være nødvendigt at varmebehandle produktet. Dette gælder som oftest ved økologiske produkter eller ved juice, saft eller andre friske produkter med et mikrobiologisk indhold der kræver stabilisering. Varmebehandling starter ved 60 grader og opefter. Vi kan vejlede om korrekte temperatur og tid for jeres produkter. Når vi pasteuriserer, anvender vi vores moderne tunnel der genbruger vand og energi optimalt. Det er samtidig en skånsom metode over for produktet, der sikrer en præcis temperatur og holdetid efterfulgt af en nedkøling. Herefter vil produkter typisk have en holdbarhed på mindst 12 måneder.

Dette gælder ikke ved vin og kold kaffe. Her topper vi hver dåse med en dråbe nitrogen der udskyder ilten og samtidig giver et overtryk i dåsen for stabilisering.

Valg af dåse

Vi kan tappe 150 ml. 200 ml. 250 ml. 330 ml. 440 ml. og 500 ml. dåser. Har I brug for andre størrelser, så klarer vi også dette. Både slim, sleek og standard dåser i forskellige højder kan blive tappet hos os. Printede dåser er også en mulighed gennem vores samarbejdspartner www.nomoq.com kan I få lavet jeres dåser med fuldt print fra top til bund. Det bedste af det hele: Der er ingen minimum ordrestørrelse. Bestil prøvepakken med dåser allerede i dag. 

Dåser, Dåsestørrelser

Påsætning af næsten alle typer etiketter

Alle har forskellige ønsker til det grafiske på etiketten. Vores etiketteringsmaskine klarer langt de fleste typer af etiketter, og vi står naturligvis til rådighed for at guide dig i den rigtige retning. Vi kan også hjælpe med trykning af etiketterne.

Pakning i alle typer bakker og kasser

Som udgangspunkt bliver alle dåser pakket i bakker med enten 12 eller 24 dåser i hver. Med eller uden krympefolie omkring. Der stilles ofte krav om max. vægt på 750 kg pr. europalle (80 x 120 cm) til distributører, supermarkeder osv. Pakning kan også ske i jeres egen emballage, hvis det ønskes. Vi kan også hjælpe hvis I ønsker jeres logo/design på bakkerne. 

Analysering af færdigt produkt (Co2-niveau, iltindhold og brix)

Med måleudstyr fra den førende producent af laboratorieudstyr Anton Paar, kan vi sikre at der er helt styr på dit produkt, både før, under og efter tapning af dåser. Dette er jeres garanti for, at vi har styr på vores proces og at I ved, om produktet er som det skal være. Vi har dermed taget gætværket ud af ligningen, så du trygt kan stole på at dine slutkunder får den rigtige oplevelse hver gang. Der måles på flere parametre, bl.a. ilt-optag, Co2-indhold og restsukker/brix.

Der er mange fordele ved dåser:

Den stigende popularitet for drikkevarer på dåser skyldes bl.a. den genanvendelige og lette emballage, der giver optimal logistik til både paller og webshop. Desuden tiltaler hurtig køling, stor etiketteoverflade, ingen glasskår, beskyttelse mod UV og bedre bevarelse af drikkevarens smag og friskhed mange. Faktum er, at dåser er så meget lettere end en flaske og derfor så meget nemmere at transportere og tage med dig. Dette gør den ideel til dem, der er på farten. 

    • Aluminium er 28 gange mere effektivt at genanvende end glas. Du sparer 73 % Co2 på at vælge aluminium frem for glas. I Danmark indsamler og genanvender vi over 90 % af alle solgte emballager med pantmærke på. Det er især ved genanvendelsen af aluminium, at den helt store gevinst finder sted.
    • En dåse sparer fire gange sin vægt i råstoffer Når dåser af aluminium genanvendes, spares råstoffer i en mængde svarende til fire gange dåsens vægt. Det kræver nemlig fire kilo af jordarten bauxit at fremstille et kilo ny aluminium. Genanvendelsen er også bedre for klimaet, da processen kræver meget mindre energi. Hele 95 % af energien spares, når brugte dåser smeltes om til nye.
    • En dåse med pant har et uendeligt liv. Så længe den bliver pantet, kan den nemlig blive genanvendt i det uendelige.
    • Genanvendte dåser er de mindst miljømæssigt skadelige engangsbeholdere.
    • Dåser efterlader ikke mikroplast.

    Grafikken viser Co2-udledning pr. liter emballage. 

    Kontakt os, hvis du ønsker at få tappet

    dit produkt på dåse 

    Vi tager efterfølgende kontakt til dig og tager en uforpligtende snak om dit produkt og ønsker.