Lær os at kende: Om os
Freetap – frie og fleksible drikkevareløsninger
Lær os bedre at kende ⤵
Passionerede konkurrenter, der fandt synergi i at samarbejde
Vi er en fusion af flere virksomheder der har over 25 års erfaring i drikkevareløsninger.
freetap blev etableret i 2016, men vores erfaring i branchen går tilbage til 1997. Vi har installeret langt over 1.000 haner til alle tænkelige drikkevarer, lige fra øl, vin, vand, post-mix, nitrokaffe, juice, cocktails, cider med mere. Du kan derfor være sikker på, at vores ekspertise også dækker dine behov inden for drikkevareløsninger.
25+ års erfaring
Vores team består af rutinerede drikkevare-teknikere og vi har erfaringer som bl.a. brygger, procestekniker, grossist, tjener, bartender og mekaniker.
1.000+ installationer
Vi har lavet alle typer opgaver for både de største bryggerier og den lille cafe. Uanset løsning, så kan du læne dig trygt op af vores kompetencer.
Landsdækkende service
Vi udfører installationer, service og leveringer af udstyr i hele landet. Så uanset hvor i landet din forretning er, så kan du få en løsning fra freetap.
Teamet bag: Glade, løsningsorienterede og erfarne

Jacob Munk - CEO
Rådgivning og dåsetapperi
Med en procesteknisk baggrund, uddannet brygger, CEO og ansvarlig for vores dåsetapperi, så er Jacob manden med overblikket og den tekniske rådgivning.
Jacob nyder at have styr på stumperne, er uddannet merkonom i innovation og elsker store udfordringer.
Derudover mangeårig frivillig på Roskilde Festival hos Mammas Corner.

Kim Lehner - CSO
Rådgivning og HoReCa
Med 10 års erfaring i at distribuere øl og andre drikkevarer samt baggrund som tjener og bartender, så repræsenterer Kim din side af bordet som kunde.
Kim er uddannet markedsførings-økonom og derefter bachelor i international handel og markedsføring ved Copenhagen Business Academy.
Frivillig indsamlingsleder for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

Hanne Bjørn Nielsen
Personlig assistent
Uddannet grafiker, med mange års erfaring inden for marketing og branding.

Mikael Pedersen
Rådgivning og servicetekniker
Med 25 års erfaring som servicetekniker i drikkevarebranchen hos Carlsberg og freetap, så har Mikael set det meste og løst de fleste opgaver. Oprindelig uddannet automekaniker, der giver Mikael en stor fordel når der skal skrues og fejlfindes på kølere og andet drikkevareudstyr.

Mathias Bundgaard
Webshop og dåsetapperi
Uddannet industritekniker ved Københavns Tekniske Skole og 5 års erfaring som industrimontør og servicetekniker. Mathias har både styr på udstyr, er serviceminded og detaljeorienteret.
Frivilig menig ved Hjemmeværnet.

Sebastian Juul
Kundecenter
Oprindelig uddannet kok, men kræser nu om freetaps kunder for at give dem den bedste service. Så hvis du ringer til os og får en gæv glad jyde i røret, så er det Sebastian der står klar til løse dine udfordringer.
Bosat i Sverige med hans kone, grundet håbløse danske immigrationsregler.

Hjalde Malling
Webshop og klargøring
Med stor interesse for teknik og håndværk, løser Hjalde en bred vifte af opgaver i virksomheden. Han har erfaring fra hotel, restaurant, bar, vicevært, vinduespudser, filmproduktion, pædagog… kort sagt: Hjalde er vores altmuligmand.
Basisuddannet automekaniker og virksomhedens ligestilings-forbillede som tidligere hjemmegående far med sine to døtre.

Morten Lambæk - Bestyrelsesformand
Arbejdende bestyrelsesmedlem
Morten er jurist i handelsret og har en master ved Copenhagen Business School. Han har mange års erhvervserfaring som CFO samt flere direktørstillinger og bestyrelsesposter på cv’et.
Når han ikke arbejder, så finder du Morten på et surfbræt eller sammen med sine to børn og kone.
Vores værdier i Freetap

Kunden først

Vær flink

Det bedste udstyr

Bedste løsning

Ærlig rådgivning

Frie haner

Organisation
Hos freetap har vi en flad ledelsesstruktur. Retningen bliver sat af bestyrelsen og ledelsen, men udførsel og vejen til succes er defineret og udført af hele organisationen. Vi tror på at inddragelse, medansvar, indsigt, åbenhed og fleksibilitet giver de bedste resultater og trivsel. Derfor arbejder vi bl.a efter følgende principper:
- Afstemningsbaseret beslutningstagen (alle)
- Frihed under ansvar
- Fleksibilitet (arbejdsopgaver og arbejdstid)
- Samarbejde og arbejdsfordeling (Alle for 1)
- Inddragelse
CSR og omverdenen
I freetap ApS tror vi på at verdens udfordringer bl.a. løses af ambitiøse virksomheder og mennesker der aktivt vil forandre verden til det bedre. Derfor følger vi FN’s 17 verdensmål og arbejder i dag aktivt med 8 af disse mål, bl.a. har vi en ambition om at være klimaneutrale i 2030. Herunder kort beskrivelse af de mål vi aktivt arbejder efter:

Sundhed og Trivsel
Vi har sundhedsforsikring til alle medarbejdere, fleksible arbejdstider, 6 ugers ferie og fri på fødselsdag, seniorpolitik og stort fokus på sikkerhed og trivsel.
Kvalitetsuddannelse
Alle ansatte skal tilbydes kurser og efteruddannelse til at udvikle sig både personligt og fagligt.
Ligestilling mellem køn
I erkendelse af at vi er 8 ciskønnede mænd i organisationen, kan vi ikke bryste os af stor diversitet på arbejdspladsen. Men vi vil gerne og byder alle velkommen, uanset køn.
Vi har skabt en organisation hvor alle har adgang til ledelsesbeslutninger og støtter fuldt op om barsel til alle køn.
Rent vand og sanitet
Vi har fokus på rent drikkevand globalt ved at donere rent drikkevand 1:1 til UNICEF’s vandprogram gennem vores eget danskproducerede drikkevandsfilter. Det estimeres at vi donerer ca. 500.000 liter rent drikkevand i 2022 som er vores første samarbejdsår.
Bæredygtig energi
Med vores mål om at være klimaneutrale i 2030 kræver dette bl.a. at vores energi kommer fra vedvarende kilder og vores vognpark kun er elektrisk drevet i 2030.
Anstændige jobs og økonomisk vækst
Udover at have mål 3 i tankerne, så arbejder vi aktivt på at skabe anstændige jobs hvor der er plads til alle. Dette mener vi giver større arbejdsglæde og fremmer effektiviteten. Vores innovative og entreprenante tankegang har især fokus på effektivitet og optimering for undgå spild af ressourcer.
Industri, innovation og infrastruktur
Som før nævnt i mål nr. 7 skal vores vognpark elektrificeres frem mod 2030 og vi stiller samtidig krav om, at alle vores leverandøres leverancer skal foretages med hybrid eller elektrificerede drivmidler. Samtidig har vi et knivskarpt fokus på at optimere vores produktionsapparat til en mere effektiv udnyttelse af ressourcer og øget brug af rene og miljøvenlige teknologier og industrielle processer.
Ansvarligt forbrug og produktion
Vi genanvender pakkematerialer og har derfor kun brugt under 200 nye papkasser (bestående genbrugspap) til over 2.000 forsendelser via webshop. Vi sorterer alt affald og genbruger så vidt muligt overskydende materialer fra vores produktion og installation samtidig med at vi har et aktiv renovations-program af ældre udstyr der bliver solgt som brugt til private og erhverv. Vi vælger de mest skånsomme rengøringsmidler til produktion. Der er stort fokus på bæredygtig produktion, både når det kommer til energikilder og brugen af ressourcer. F.eks. har vi reduceret vores forbrug af vand drastisk under produktion ved at investere i nyt udstyr og sammensætte dem på en ny og innovativ måde.
Karriere
At arbejde hos os
Hos freetap er vi skabere. Sammen laver vi løsninger, former vores arbejdsliv og bidrager aktivt til beslutninger og forandringer.
Bliv en del af freetap
Vi søger altid engagerede og passionerede mennesker. Søg gerne uopfordret, måske vi kan skabe din helt egen unikke jobtitel.
Vi søger!
Lige nu søger vi en 100-meter mester i dåsetapning M/K. Læs jobopslaget her:
Stillingsopslag – Teknisk 100 m mester i dåseØl
Ofte stillede spørgsmål/FAQ og betingelser
Hvad koster det pr. dåse?
Det kommer altid an på en individuel beregning, da der er mange faktorer der påvirker prisen pr. tappet dåse. Den vigtigste faktor er volumen - både det samlede volumen, volumen af de enkelte produkter, samt volumen af den tappede dåse. Det kan derfor godt betale sig, at samle flere produkter til samme tappedag, da vi kan tappe op til ca. 4-5000 liter på en enkelt almindelig dag, og ved lange dage kan tappe over det dobbelte.
Der vil altid være en fast udgift til opstart, kørte kilometer samt evt. bro og færge, og jo flere dåser du tapper, jo mindre påvirker opstarten den enkelte dåse. Ved tapning over flere dage beregner vi kun en opstart.
Vi kender markedet og vi har helt skarpe priser på alle vores pakker.
Hvad er den mindste volumen Freetap Canning tapper?
Der er i princippet ikke et mindste volumen vi tapper, men da der altid vil være faste opstartsomkostninger, samt et vist volumen til indkøring + en rest vi ikke kan få ud af maskinen ved nedlukning, anbefaler vi som udgangspunkt ikke et volumen meget mindre end ca. 1000 liter for Øl, og 500 liter for Vin, Cocktails, Kaffe, Juice m.v. der ikke er karboneret.
Hvad er fordelen ved dåser fremfor flasker?
Dåser har mange fordele set i forhold til glasflasker - her er nogle stykker:
- Dåser er mere robuste (nemmere at transportere/sende)
- Dåser er lettere (godt for miljøet)
- Dåser er hurtigere at køle ned (godt for dig og miljøet)
- Dåser er lettere at genanvende (godt for miljøet)
- Dåser holder 100% lys ude (længere holdbarhed)
- Dåser fylder mindre pr. volumen (godt for dig og miljøet)
Hvilke produkter kan Freetap Canning tappe på dåse?
Vi tapper flydende drikkevarer i mange afskygninger - her er en liste med eksempler:
- Øl
- Vin
- Cider
- Cocktails - med og uden karbonering
- Kaffe - Nitro- og almindelig koldbryg
- Vand - med og uden karbonering
- Juice uden frugtkød
Hvilke produkter tapper i IKKE på dåse?
Vi tapper indtil videre ikke følgende produkter:
Spontangærede produkter, der indeholder Brettanomyces.
Råder Freetap Canning over analyseudstyr til at måle på mit produkt?
Ja, vi har valgt at investere i top professionelt analyseudstyr fra Anthon Paar, der gør det muligt at måle indhold af Ilt og CO2 både før og efter tapning på dåse, samt måling af vægtfylde og restsukker (mest interessant når det handler om Øl).
Vi har valgt at investere i dette udstyr, således vi sammen kan opnå den bedst mulige kvalitet.
Dette udstyr stiller vi gratis til rådighed, og er således en del af pakken når vi tapper dine dåser.
Hvad leverer Freetap Canning i forbindelse med en tapning?
Vi leverer dåserne og alt det udstyr der skal bruges for at kunne tappe på dåse, og sætte etiketter på efterfølgende. Vi leverer også papkasser /trays der passer til 24 stk. 33 cl. eller 44 cl. dåser, hvis I ønsker dette.
Vores line-up ser ud som følger:
Afpalletering incl. vandskyl af dåser hvis kunden ønsker dette.
Tappemaskine der kan køre op til 50 dåser pr. minut.
Etiketteringsmaskine der påsætter selvklæbende etiketter umiddelbart efter fyldning
Luftkompressor til at forsyne maskiner med.
CIP-station til rengøring og desinfektion af tappemaskine og tilhørende udstyr.
Analyseudstyr til bl.a. at måle CO2-indhold i drikkevarer.
Hvad skal jeg levere som kunde hos Freetap Canning?
Der er nogle overordnede ting du skal sørge for er til stede, og nogle produktspecifikke ting der skal overholdes, før vi kan komme i gang med at tappe.
-
- Overordnede ting der skal være til stede:
- El - vi skal minimum have adgang til 400V, 32A eller 4 x 230V, 16A inden for en afstand af 25 meter fra tappemaskinen. Vi medbringer kabler m.v.
- Vand - rent koldt vand til CIP samt evt. skyl af dåser og maskinpark efter endt tappedag. Vi bruger alm. 38 mm. (1 ½”) Clamp tilslutninger til dette. Varmt vand vil være dejligt, men er ikke strengt nødvendigt til rengøringen.
- CO2 - Hvis vi skal tappe et karboneret produkt (f.eks. øl), er det super vigtigt at der opretholdes et vist tryk over produktet under tapning (ca. 1 bar), og desuden bruger tappemaskinen også CO2 til at “flushe” dåserne med inden tapning, således iltindholdet i dit produkt holdes på et minimum. Sørg for at der er rigelig CO2 til stede.
- Etiketter - Hvis dit produkt skal etiketteres, skal etiketterne være til stede ved tapning. Etiketterne skal overholde nogle krav til lim, størrelse og oprulning - dette tager vi en særskilt dialog omkring. Se "Etiketter" for flere detaljer.
- Plads - det skal være muligt for os at kunne komme ind i nærheden af din kølede produkttank (BBT), og helst ikke længere væk end 10 meter fra denne. Vi skal have plads til dåser, tappemaskine og det øvrige udstyr vi medbringer, samt plads til at komme rundt om det hele. Ideelt skal vi bruge ca. 10 x 3 meter lidt afhængig af vores setup, men der er en vis fleksibilitet.
- Overordnede ting der skal være til stede:
- Produktslange - Du skal have en rengjort produktslange, der er lang nok til at få produktet frem til tappemaskinen. Specielt når vi tapper øl, er det vigtigt at denne ikke er under 1½” i diameter, og ikke er længere end højst nødvendigt. Vores tilslutning er også her alm. 38 mm. (1½”) Clamp tilslutning.
- Mandskab - Vi får brug for noget assistance til at finde rundt og stille op, men som udgangspunkt håndterer vi alt udstyr. Under tapning skal du stille med min. 1 person til at tage fyldte dåser af båndet. Det anbefales dog at der er min. 2 til personer tilstede, således de kan hjælpe og afløse hinanden.
- Produktspecifikke parametre der skal overholdes:
- Køling - Produktet SKAL være kølet ned til mellem 0 og + 2,0 grader Celcius (Produkter uden alkohol skal ikke under 0 grader).
- CO2 - indholdet skal være mellem 2,4 - max. 2,9 volumen CO2, eller 4,6 - max. 5,6 g CO2/liter
Specielt for Øl og andre karbonerede produkter:
-
- Generelt kan det siges at jo koldere et produkt er, jo lettere er det at tappe, da det ofte skummer mindre ved lavere temperatur. Jo lettere et produkt er at tappe, jo billigere bliver det for dig som kunde at få tappet 😉
Hvordan foregår en tappedag?
En typisk tappedag kan se således ud (men kan variere og aftales naturligvis fra gang til gang):
- 8:30 - Freetap Canning ankommer og stiller udstyr op.
- 9:00 - Vi er i gang med CIP af udstyr, og kontrollerer samtidig tryk, temperatur og ilt-indhold i dit produkt.
- 9:30 - CIP er ved at være afsluttet og slutskyl med vand efterfølges af fremføring af produkt.
- 10:00 - vi er i gang med at tappe.
- Vi kan tappe op til 3000 dåser i timen ved ideelle forhold og små dåser, men mere realistisk er ca. 2000 dåser 0,44 cl. i timen hvilket svarer til ca. 880 l/time, eller 2200 dåser 33 cl. i timen hvilket svarer til ca. 720 l/time.
- Når vi er færdige, skyller og renser vi maskineriet og pakker sammen.
- Tak for denne gang.
PS: Hvis vi skal tappe større mængder, kører vi gerne både flere og lange dage efter aftale.
Hvad med dåserne?
Dåserne leverer vi og er en del af pakken. Vi kan tappe alle dåsestørrelser til stort set alle drikkevarer.
Du modtager dåserne med fragtmand senest dagen før tapning. Pallerne er ofte høje - op til 260 cm.
Pallen er tætlukket så dåserne holdes rene, men de skal helst opbevares i fødevaregodkendte lokaler.
Hvordan med pakkematerialer til dåserne?
Freetap Canning kan også levere rammer/trays i pap der kan holde 24 stk std. 33 og 44 cl dåser.
Vi køber stort ind og er knivskarpe på prisen!
Vi har ikke plads - kan jeg få tappet vores produkt hos Freetap Canning?
Ja, Freetap Canning råder over fødevaregodkendte lokaler, og det er muligt for os at tappe visse produkter i vores lokaler. Som udgangspunkt kan vi tappe de fleste ikke karbonerede produkter uden problemer, men det vil altid være noget vi skal tale igennem, og lave en specifik aftale omkring.
Et eksempel kunne være at du leverer Vin, Juice, Cocktail eller Kaffe i f.eks. palletanke som vi tapper og etiketterer i vores lokaler.
Hvad med etiketterne?
Dåser har en stor overflade på etiketten og mulighederne for design kan bringe jeres produkt på hylderne med kunstneriske motiver og skarpe budskaber.
I skal selv levere etiketterne og der er en række standardkrav som skal opfyldes, for at vi kan etikettere jeres dåser.
Alle ruller med etiketter skal være faceout, altså med den synlige etikette til at vende ud af.
Alt efter dåsestørrelse, så må etiketten max være 200 mm i højden.