Lær os at kende: Drikkevaretyper

Kan det drikkes, kan det serveres med en løsning fra freetap

Lær os bedre at kende ⤵

Din uafhængige leverandør

Vi er din uafhængige leverandør af drikkevareløsninger til alle typer drikkevarer.

Uanset om du driver en restaurationsvirksomhed der vil servere øl, vin, vand, cocktails med mere eller du repræsenterer en producent af drikkevarer, så kan vores tappehaner klare opgaven.

Det er vigtigt for os med tilfredse kunder. Derfor gør vi det let for dig, at servere præcis de drikkevarer du ønsker. Uanset hvilken løsning du vælger, er du i trygge i vores hænder. Vi skal nok hjælpe dig godt i gang!

Alle typer af drikkevarer

Når du har fået dit tappeudstyr leveret, vælger du frit dine drikkevareleverandører. Dette er uanset om du til dagligt lever af at servere kolde eller varme drikke. Mulighederne er mange, valget er dit.

Vi har gjort det muligt for dig at levere både kvalitet og kvantitet, med frie haner, til servering af alt fra vand og juice, til øl, vin og cocktails, samt kaffe og meget mere.

Vi rådgiver dig gerne til valget af drikkevarer, da mulighederne er mange.

Hvert år kommer der flere hundrede nye øl på markedet. De kommer i forskellige varianter og dermed behov for at indstille Co2-niveau og temperatur. Derudover er der forskellige fustager og koblinger hertil. Vores løsninger er fleksible og kan justeres til alle typer øl. Så er du altid klar til at servere nye spændende øl til dine gæster.

Vin på tappehane? Gør som resten af verden og kom med på vognen. Den mest optimale måde at opbevare og servere vin på, er fra fustage og på tappehaner. Perfekt temperatur, intet spild, optimal opbevaring, hurtig servering, ingen prop og så får du mere vin for pengene, da der ikke betales for pap, flasker, etiketter og propper.
Vores udstyr kan tilpasses alle vine, uanset type eller fustage. Kunne det friste at have jeres egne haner til at servere f.eks. kold rosé eller prosecco på fad?

Vand på flaske fra Danmark, Sverige, Italien eller hvad med Grønland eller Fiji? Dine gæster er miljøbevidste og det skal du også være.
Så drop de dyre flasker fra nær og fjern og servér vores gode danske grundvand, direkte fra tappehane til dine gæster.
Vi sørger for koldt mineralvand der kan filtreres efter ønske og behov. Så kan du servere perfekt vand, med eller uden brus.

Cocktails på fad eller kegtails som det også kaldes. En absolut genial måde at servere cocktails for dine gæster på. Alle får ensartet kvalitet, hurtig servering og du kan dermed servere flere cocktails for dine gæster og maksimere din forretning.
Trenden startede i New York og der gik ikke lang tid før freetap lavede den første cocktail-installation tilbage i 2015.
Du kan købe fustager af os med aftageligt låg, så kan du lave dine egne cocktails på forhånd og servere perfekt til dine gæster. Du kan også få dem leveret fra en håndfuld cocktailproducenter, så bliver det ikke meget lettere.
Hvad siger du f.eks. til en Dark ‘n’ Stormy eller Mojito serveret perfekt og hurtigt fra hane?

Træt af at opbevare dåser og flasker på dit lager og køleskabe? Post-mix er den mest pladsbesparende og hurtigste måde at servere cola og andre læskedrikke fra bag-in-box.
Vores udstyr passer til alle post-mix produkter og indstilles perfekt til dit valg af producent og typer af læskedrikke.

Cold brew eller nitro-kaffe? Trenden kommer stormende fra udlandet, og med god grund. Kold kaffe og nitro infuseret kaffe med fløjlsblødt skum er en forfriskende smagsoplevelse for alle kaffe-elskere. Lav dem selv med vores fustager med låg eller køb dem direkte fra en håndfuld producenter.

Lav dine egne juicer og lemonader og servér dem direkte fra tappehaner til dine gæster. Appelsinjuice til jeres weekendbrunch, rabarber-lemonade i sommersolen eller cambucha? Du laver dem selv på vores fade med låg og serverer dem hurtigt og perfekt kølet til dine gæster. Så slip fantasien og kreativitet løs og overrask dine gæster med hjemmelavede drikkevarer.

Ofte stillede spørgsmål/FAQ og betingelser

Hvad koster det pr. dåse?

Det kommer altid an på en individuel beregning, da der er mange faktorer der påvirker prisen pr. tappet dåse. Den vigtigste faktor er volumen - både det samlede volumen, volumen af de enkelte produkter, samt volumen af den tappede dåse. Det kan derfor godt betale sig, at samle flere produkter til samme tappedag, da vi kan tappe op til ca. 4-5000 liter på en enkelt almindelig dag, og ved lange dage kan tappe over det dobbelte.

Der vil altid være en fast udgift til opstart, kørte kilometer samt evt. bro og færge, og jo flere dåser du tapper, jo mindre påvirker opstarten den enkelte dåse. Ved tapning over flere dage beregner vi kun en opstart.

Vi kender markedet og vi har helt skarpe priser på alle vores pakker.

Hvad er den mindste volumen Freetap Canning tapper?

Der er i princippet ikke et mindste volumen vi tapper, men da der altid vil være faste opstartsomkostninger, samt et vist volumen til indkøring + en rest vi ikke kan få ud af maskinen ved nedlukning, anbefaler vi som udgangspunkt ikke et volumen meget mindre end ca. 1000 liter for Øl, og 500 liter for Vin, Cocktails, Kaffe, Juice m.v. der ikke er karboneret.

Hvad er fordelen ved dåser fremfor flasker?

Dåser har mange fordele set i forhold til glasflasker - her er nogle stykker:

 • Dåser er mere robuste (nemmere at transportere/sende)
 • Dåser er lettere (godt for miljøet)
 • Dåser er hurtigere at køle ned (godt for dig og miljøet)
 • Dåser er lettere at genanvende (godt for miljøet)
 • Dåser holder 100% lys ude (længere holdbarhed)
 • Dåser fylder mindre pr. volumen  (godt for dig og miljøet)

Hvilke produkter kan Freetap Canning tappe på dåse?

Vi tapper flydende drikkevarer i mange afskygninger - her er en liste med eksempler:

 • Øl
 • Vin
 • Cider
 • Cocktails - med og uden karbonering
 • Kaffe - Nitro- og almindelig koldbryg
 • Vand - med og uden karbonering
 • Juice uden frugtkød

Hvilke produkter tapper i IKKE på dåse?

Vi tapper indtil videre ikke følgende produkter:

Spontangærede produkter, der indeholder Brettanomyces.

Råder Freetap Canning over analyseudstyr til at måle på mit produkt?

Ja, vi har valgt at investere i top professionelt analyseudstyr fra Anthon Paar, der gør det muligt at måle indhold af Ilt og CO2 både før og efter tapning på dåse, samt måling af vægtfylde og restsukker (mest interessant når det handler om Øl).

Vi har valgt at investere i dette udstyr, således vi sammen kan opnå den bedst mulige kvalitet.

Dette udstyr stiller vi gratis til rådighed, og er således en del af pakken når vi tapper dine dåser.

Hvad leverer Freetap Canning i forbindelse med en tapning?

Vi leverer dåserne og alt det udstyr der skal bruges for at kunne tappe på dåse, og sætte etiketter på efterfølgende. Vi leverer også papkasser /trays der passer til 24 stk. 33 cl. eller 44 cl. dåser, hvis I ønsker dette.

Vores line-up ser ud som følger:

Afpalletering incl. vandskyl af dåser hvis kunden ønsker dette.

Tappemaskine der kan køre op til 50 dåser pr. minut.

Etiketteringsmaskine der påsætter selvklæbende etiketter umiddelbart efter fyldning

Luftkompressor til at forsyne maskiner med.

CIP-station til rengøring og desinfektion af tappemaskine og tilhørende udstyr.

Analyseudstyr til bl.a. at måle CO2-indhold i drikkevarer.

Hvad skal jeg levere som kunde hos Freetap Canning?

Der er nogle overordnede ting du skal sørge for er til stede, og nogle produktspecifikke ting der skal overholdes, før vi kan komme i gang med at tappe.

  • Overordnede ting der skal være til stede:
   • El  - vi skal minimum have adgang til 400V, 32A eller 4 x 230V, 16A inden for en afstand af 25 meter fra tappemaskinen. Vi medbringer kabler m.v.
   • Vand - rent koldt vand til CIP samt evt. skyl af dåser og maskinpark efter endt tappedag. Vi bruger alm. 38 mm. (1 ½”) Clamp tilslutninger til dette. Varmt vand vil være dejligt, men er ikke strengt nødvendigt til rengøringen.
   • CO2 - Hvis vi skal tappe et karboneret produkt (f.eks. øl), er det super vigtigt at der opretholdes et vist tryk over produktet under tapning (ca. 1 bar), og desuden bruger tappemaskinen også CO2 til at “flushe” dåserne med inden tapning, således iltindholdet i dit produkt holdes på et minimum. Sørg for at der er rigelig CO2 til stede.
   • Etiketter - Hvis dit produkt skal etiketteres, skal etiketterne være til stede ved tapning. Etiketterne skal overholde nogle krav til lim, størrelse og oprulning - dette tager vi en særskilt dialog omkring. Se "Etiketter" for flere detaljer.
   • Plads - det skal være muligt for os at kunne komme ind i nærheden af din kølede produkttank (BBT), og helst ikke længere væk end 10 meter fra denne. Vi skal have plads til dåser, tappemaskine og det øvrige udstyr vi medbringer, samt plads til at komme rundt om det hele. Ideelt skal vi bruge ca. 10 x 3 meter lidt afhængig af vores setup, men der er en vis fleksibilitet.
 • Produktslange - Du skal have en rengjort produktslange, der er lang nok til at få produktet frem til tappemaskinen. Specielt når vi tapper øl, er det vigtigt at denne ikke er under 1½” i diameter, og ikke er længere end højst nødvendigt. Vores tilslutning er også her alm. 38 mm. (1½”) Clamp tilslutning.
 • Mandskab - Vi får brug for noget assistance til at finde rundt og stille op, men som udgangspunkt håndterer vi alt udstyr. Under tapning skal du stille med min. 1 person til at tage fyldte dåser af båndet. Det anbefales dog at der er min. 2 til personer tilstede, således de kan hjælpe og afløse hinanden.
 • Produktspecifikke parametre der skal overholdes:
  • Køling - Produktet SKAL være kølet ned til mellem 0 og + 2,0 grader Celcius (Produkter uden alkohol skal ikke under 0 grader).
  • CO2 - indholdet skal være mellem 2,4 - max. 2,9 volumen CO2, eller 4,6 - max. 5,6 g CO2/liter

Specielt for Øl og andre karbonerede produkter:

  • Generelt kan det siges at jo koldere et produkt er, jo lettere er det at tappe, da det ofte skummer mindre ved lavere temperatur. Jo lettere et produkt er at tappe, jo billigere bliver det for dig som kunde at få tappet 😉

Hvordan foregår en tappedag?

En typisk tappedag kan se således ud (men kan variere og aftales naturligvis fra gang til gang):

 1. 8:30 - Freetap Canning ankommer og stiller udstyr op.
 2. 9:00 - Vi er i gang med CIP af udstyr, og kontrollerer samtidig tryk, temperatur og ilt-indhold i dit produkt.
 3. 9:30 - CIP er ved at være afsluttet og slutskyl med vand efterfølges af fremføring af produkt.
 4. 10:00 - vi er i gang med at tappe.
 5. Vi kan tappe op til 3000 dåser i timen ved ideelle forhold og små dåser, men mere realistisk er ca. 2000 dåser 0,44 cl. i timen hvilket svarer til ca. 880 l/time, eller 2200 dåser 33 cl. i timen hvilket svarer til ca. 720 l/time.
 6. Når vi er færdige, skyller og renser vi maskineriet og pakker sammen.
 7. Tak for denne gang.

PS: Hvis vi skal tappe større mængder, kører vi gerne både flere og lange dage efter aftale.

Hvad med dåserne?

Dåserne leverer vi og er en del af pakken. Vi kan tappe alle dåsestørrelser til stort set alle drikkevarer.

Du modtager dåserne med fragtmand senest dagen før tapning. Pallerne er ofte høje - op til 260 cm. 

Pallen er tætlukket så dåserne holdes rene, men de skal helst opbevares i fødevaregodkendte lokaler. 

Hvordan med pakkematerialer til dåserne?

Freetap Canning kan også levere rammer/trays i pap der kan holde 24 stk std. 33 og 44 cl dåser.

Vi køber stort ind og er knivskarpe på prisen!

Vi har ikke plads - kan jeg få tappet vores produkt hos Freetap Canning?

Ja, Freetap Canning råder over fødevaregodkendte lokaler, og det er muligt for os at tappe visse produkter i vores lokaler. Som udgangspunkt kan vi tappe de fleste ikke karbonerede produkter uden problemer, men det vil altid være noget vi skal tale igennem, og lave en specifik aftale omkring. 

Et eksempel kunne være at du leverer Vin, Juice, Cocktail eller Kaffe i f.eks. palletanke som vi tapper og etiketterer i vores lokaler. 

Hvad med etiketterne?

Dåser har en stor overflade på etiketten og mulighederne for design kan bringe jeres produkt på hylderne med kunstneriske motiver og skarpe budskaber.

I skal selv levere etiketterne og der er en række standardkrav som skal opfyldes, for at vi kan etikettere jeres dåser.

Alle ruller med etiketter skal være faceout, altså med den synlige etikette til at vende ud af.

Alt efter dåsestørrelse, så må etiketten max være 200 mm i højden.